Sydväst

DICKS ÅKERI AB

Naturen i Småland låter sig inte beskrivas i en mening. Här finns djupa skogar, karga mossar, sjö- och kustlandskap. Vid Vätterns södra strandkant finns en vackert belägen stad vid namn Jönköping, här erbjuds mysiga gränder, härliga restauranger och spännande utflykter. Till vardags serveras isterband och till fest hittar vi ostkakan på bordet, däremellan äter smålänningen lingonsylt till nästan allt.

År 2010 tog syskonen Joakim, Andreas och Hanna Karlberg över Dicks åkeri AB efter sin far. Företaget bildades 1985 och har expanderat över tiden och har idag ett 30-tal anställda. De flyttade till nybyggda lokaler i Hedenstorps industriområde strax utanför Jönköping för några år sedan och i verksamheten ingår 16 lastbilar.

Företaget har tre uppsamlingsbilar och förutom döda djur till Svensk Lantbrukstjänst AB utför de också linjebils- och biomaltransporter åt Konvex AB. I verksamheten ingår även timmerbilar, batteribil och djurbilar. Företaget har vunnit pris för årets djurtransportör vid ett par tillfällen med fina lovord och med djuromsorg i grunden.

Befinner du dig i Halland, syd västra delarna av Småland & Västra Götaland? Kontakta oss på telefonnummer 010 – 490 99 00 för mer information om du vill ha hjälp med avlivning och omhändertagande av avlidna djur.