42

NB TRANSPORT AB

I Östergötland möts du av ett paradis med vackra miljöer och storslagen natur och en sjungande dialekt. Här finns många sevärdheter alltifrån Göta kanals stolthet Bergs slussar, natursköna upplevelser längs Kinda kanal till den vackra domkyrkan inne i centrala Linköping. Östergötland är det mest sjörikaste landskapet, det är också det mest torptätaste landskapet historiskt då de är kända för att ha bördig mark. Enligt Östgötarna så har smålänningarna stulit kroppkakan och ostkakan till deras specialitet men det är enligt östgötarna lika vanligt i Östergötland. Förr odlades mycket bruna bönor här och det har östgötarna fortfarande kvar på julbordet än idag. Vit färsksaltad gurka är en östgötsk kulinarisk delikatess som har en mycket regional koppling den både produceras och säljs huvudsakligen i Östergötland.

I Linköping hittar vi NB Transport AB som består av Johan Bjärnlid och Elias Nilsson. Deras företag startades 2019 men de har båda varit verksamma i branschen i fem år. De har två uppsamlingsbilar som de tillsammans med två anställda kör för Svensk Lantbrukstjänst AB.

Både Johan och Elias är uppvuxna på gårdar, de är också klasskamrater ifrån Vretaskolans lantbruksgymnasium. De har inte släppt lantbruket helt utan Johan är fortfarande verksam på sin föräldragård och Elias är anställd på en gård parallellt med arbetet för Svensk Lantbrukstjänst AB.

Befinner du dig i Östergötland och i de södra delarna av Södermanland? Kontakta oss på telefonnummer 010 – 490 99 00 för mer information om du vill ha hjälp med avlivning och omhändertagande av avlidna djur.