Ert kundnummer för inloggning och anmälan finns angivet på er faktura eller ert följesedelskvitto.
Ring vår kundtjänst på telefonnummer 010 – 490 99 00 vid frågor.
Tänk på att inte ange SE innan inskrivning av produktionsplats nummer.
Ett fullständigt produktionsplatsnummer ska alltid anges med sex siffror, har ni ett produktionsplatsnummer med mindre siffror börja med att ange nollor för att totalt antal siffror ska bli sex.
Ring vår kundtjänst på telefonnummer 010 – 490 99 00 vid frågor.
En registrerad anmälan hos Svensk Lantbrukstjänst AB ska alltid ha ett specifikt angivet ordernummer. Detta får ni vid sista steget i anmälan via vår hemsida där det står ”Nästa – Kvittens”.
När ni är inloggade kan ni under ”Mina anmälningar” se era anmälningar. Det kan dröja upp till ett par minuter efter att anmälan är skapad innan den kommer upp i listan.
En anmälan som behöver justeras eller avbokas, vänligen ring vår kundtjänst på telefonnummer: 010-490 99 00
Det är viktigt att anmäla självdöda/avlivade djur och slaktavfall i tid för hämtning.
Detta för att förhindra fortgående förruttnelse och att djuren blir maggotätna som i sin tur försvårar vår hantering.
Nedan nämns några anledningar till vi önskar att ni anmäler era djur i tid för upphämtning.
Anmälan via vår hemsida kan göras dygnet.
Öppettider till vår kundtjänst finns under kontakta oss.
Vid sen anmälan där djur/slaktavfall påträffas förruttnade och maggotätna vid hämtningstillfället tillkommer en hygienavgift.
Alla djur vid upphämtning bör ligga lättåtkomligt, i anslutning till en farbar väg. Ytan ska vara utomhus och på någon form av hårdgjordyta. Vår rekommendation är att ytan är i skyddat och skuggigt läge. Vi är måna om att hämtning sker på ett så smittsäkert, hygieniskt och säker sätt som möjligt för våra entreprenörer och för er som djurägare.
Djuret bör vara övertäck med ett ventilerande skydd exempelvis nät. Använd inte plast tillexempel presenning eller balplast för att täcka över djuret, det påskyndar förruttnelseprocessen.
Gå gärna in under vår prislista där hittar ni förslag på olika förvaringslösningar beroende på djurslag.
I vårt smittskyddstänk försöker vi att undvika att korsa vägar där transport av foder eller djur förflyttas. För att förhindra eventuell smittspridning undviker vi att gå in i stall.
Gård och Djurhälsan och Växa har tagit fram ett program för smittsäkrad besättning.
Gå in på deras hemsida för att få information: www.smittsakra.se
Om ni önskar hjälp att hitta en lämplig plats för upphämtning på din gård ta gärna kontakt med Svensk Lantbrukstjänst AB.
Farbar väg för oss innebär att vägen på ett säkert sätt ska hålla för en lastbil att köra på. Vägen ska vara plogad och vid halt väglag sandad/saltad, underlag av gräs är inte att rekommendera. Vi kör inte ut i hage men kan hämta djuret i anslutning till en hage om det finns en farbar väg.
Det är också viktigt att det finns tillräckligt med rymd vid er uppsamlingsplats. Har ni hängande grenar vid tillexempel er uppfartsväg så våra transportörer inte kommer fram kan inte hämtning ske och en bomköring debiteras.
Vägen till uppsamlingsstället måste därför vara farbar då Svensk Lantbrukstjänst AB transportörer använder sig av lastbilar som har som mått:
Om ni önskar hjälp att hitta en lämplig plats för upphämtning på din gård ta gärna kontakt med Svensk Lantbrukstjänst AB.
Animaliska biprodukterna delas in i olika riskkategorier, beroende på kategori kan de sedan användas för många olika ändamål.
Oavsett vilken kategori som anmäls för hämtning av Svensk Lantbrukstjänst AB behandlas allt slaktavfall som kategori 1 material, endast för bortskaffande.
Om osäkerhet råder kring vilken kategori som skall anges vid en anmälan till Svensk Lantbrukstjänst AB, ange kategori 1.
För att få rätt kategorisering på just ditt slaktavfall, läs mer om animaliska biprodukter på Jordbruksverkets hemsida.
För hjälp med inställningar kontakta svensk Lantbrukstjänst kundtjänst på telefonnummer: 010 – 490 99 00